Hrvatski English
O Matematičkom odsjeku
Osoblje
Studiji
Upisi na PMF-MO
Nastava
Znanost
Središnja matematička knjižnica
Konferencije
Časopis Glasnik matematički
Linkovi
Obavijesti
 
Linkovi
Mapa weba
 
 Okvir za prijavu
Korisničko ime:
Zaporka:
  Zapamti me
   Sistematski pregled
Sistematski pregled za studente 1. godine preddiplomskih i integriranog studija održat će se od 26.5. do 1.7.2014. Molimo studente da se zapišu u raspored termina koji se nalazi u referadi. (više)
   Potpisivanje Ugovora o dodjeli državne stipendje
Potpisivanje Ugovora o dodjeli državne stipendije obavljat će se u Uredu dekana PMF-a, Zagreb, Horvatovac 102a dana 18.04.2014. od 09:00 do 12:00 sati  i 22.04.2014. godine od 09:00 do 15:00 sati.
   Raspored diplomskih ispita
Ispiti će se održati 24. i 25. travnja 2014. prema rasporedu.
   Diferencijalna geometrija 2 - promjena termina kolokvija
Kolokvij će se održati 23. 4. u 15h (a ne u 9h).
   Metodika nastave matematike 2 - promjena termina kolokvija
Prema dogovoru sa studentima, kolokvij će se održati u kolokvijskom razredu A2, u ponedjeljak 28. 4. u 12h.
   Otvoreni dan Matematičkog odsjeka
Otvoreni dan PMF-Matematičkog odsjeka održat će se u petak, 4.4.2014. s početkom u 10 sati. Pozivamo maturante i učenike trećih razreda da nas posjete na adresi Bijenička cesta 30, Zagreb (POZIV).
   Izbor tema diplomskih radova
Molimo studente koji su prvi puta upisali diplomski rad u ljetnom semestru 2013./14. i još nisu izabrali temu da to učine najkasnije do 11.4.2014. Studenti koji ne izaberu temu neće moći diplomirati u akademskoj godini 2013./14. Studenti koji su dogovorili temu s mentorom jednostavno izabiru svoju temu na studomatu. Studenti koji biraju slobodne teme prethodno se trebaju javiti mentoru da bi se izbjeglo višestruko prijavljivanje iste teme. Ovdje je popis studenata koji su upisali diplomski rad i nisu izabrali temu.
   Počasni doktorat Sveučilišta u Zadru

Prof. dr. sc. H. Kraljeviću dodijeljen  je počasni doktorat Sveučilišta u Zadru.

   1. studentski dan Suvremene tehnologije u obrazovanju - STO
Učiteljski fakultet u Zagrebu, 25. travnja 2014.
   Centar za savjetovanje i podršku studentima

Od početka akademske godine 2013./2014. pri Sveučilištu djeluje Centar za savjetovanje i podršku studentima. Centar pruža usluge studentima u okviru psihološkog savjetovanja, karijernog savjetovanja i informiranja te razvoja akademskih vještina. Uz navedeno pruža se podrška studentima s invaliditetom kroz postojeći Ured. (letak)

  

Prof.dr.sc. Hrvoju Šikiću prihvaćen prestižni znanstveni projekt

Znanstvenom projektu pod nazivom A stochastic model of eye lens growth with implications for cortical cataract formation, koji  pripada okviru FP7-PEOPLE-2013-IOF Europske Komisije, grupi Marie Curie Actions - International Outgoing Fellowship, koji je predložio prof.dr.sc. Hrvoje Šikić, odobreno je financiranje. Radi se o trogodišnjem projektu (2014. -2017.). Prve dvije godine bi prof. Šikić trebao provesti na School of Medicine, Washington University in St Louis u SAD-u. U konkurenciji je bilo preko 1200 znanstvenih projekata iz EU (sva znanstvena područja su uključena), od kojih je oko 950 prešlo prag, a odobreno je financiranje oko 150 projekata (dakle, oko 12% najbolje ocijenjenih). Navedeni projekt prof. Šikića je ocijenjen s 95,2 (na skali do 100), što ga svrstava među 3% najviše ocijenjenih projekata ove godine To je prvi projekt takve vrste dobiven na PMF-u.

  

Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akad.god. 2013./2014.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2013./2014.

Prijava radova za Nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnim stranicama

Sveučilišta u Zagrebu http://www.unizg.hr/rektorova/

   Centar za nelinearnu dinamiku, Zagreb
Aktivnosti i rezultati iz područja dinamičkih sustava istraživača sa PMF-MO i FER-a sada su objedinjeni na web stranici Centra za nelinearnu dinamiku. Sve sugestije ili prijedlozi za dodatni sadržaj su dobrodošli na ovaj email.
   Natječaj AMAC-UK
Udruženje bivših studenata sveučilišta u Hrvatskoj AMAC-UK raspisuje nagradu za mlade znanstvenike u Hrvatskoj u vrijednosti od £1000. Dostupni su OBAVIJEST, UPUTE i PRIJAVNICA za nagradu. Više informacija naći ćete na web stranici http://www.amacuk.net/.
   Poziv na natječaj za istraživače u sklopu NEWFELPRO projekta
Novi međunarodni program stipendiranja i mobilnosti za iskusne istraživače - NEWFELPRO je projekt stipendiranja Vlade Republike Hrvatske koji provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Više...
   Pravila participiranja u troškovima studija
Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je na svojoj sjednici 11.6.2013. Dopunu pravila participiranja i Tumačenje pravila participiranja redovitih studenata u troškovima studija. Novi model participiranja i usvojena pravila na PMF-u se primjenjuju od akademske godine 2013./2014. Raniji dokumenti:
   Mirovanje studijskih obveza

Obavijest o mirovanju studijskih obveza i obavijest Zavoda za javno zdravstvo "Dr. A.Štampar" (više).

   Obavijest
Prof.dr.sc. Slobodan Ribarić, redoviti profesor Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu i dugogodišnji predavač na Matematičkom odsjeku, dobitnik je zlatne plakete "Josip Lončar", koja mu je dodijeljena povodom dana FER-a za akad.god. 2012./13. za značajno unapređenje nastave Računarstva, istraživanja u području raspoznavanja uzoraka i računalnog vida, te doprinosu međunarodnoj prepoznatljivosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Više...
   Obavijest
Studentica PMF-MO Anamarija Fofonjka dobitnica je prve nagrade, a student Ante Pocedulić dobitnik je duge nagrade, "Ericsson Nikola Tesla" za radove studenata iz područja telekomunikacija za akad. god. 2012./13. Više...
   Državna nagrada za znanost profesoru Pavlu Pandžiću
Prof. dr. sc. Pavle Pandžić dobitnik je državne nagrade za znanost za 2012. godinu.
Državne nagrade za znanost dodjeljuje Republika Hrvatska za iznimno važna dostignuća u znanstveno-istraživačkoj djelatnosti, za proširenje znanstvenih spoznaja i za znanstvena ostvarenja u primjeni rezultata znanstveno-istraživačkog rada koja su postigli znanstvenici, istraživači i znanstveni novaci.
   Nagrada akademiku Marku Tadiću
Akademiku Marku Tadiću, redovitom profesoru Prirodoslovno-matematičkog fakulteta dodjeljena je nagrada Andrija Mohorovičić za njegov dugogodišnji znanstveni i nastavni rad kojim je dao velik doprinos razvoju matematike na Sveučilištu u Zagrebu i njenom ugledu u svijetu, a posebno značajan rezultat tog djelovanja je današnja snažna grupa matematičara u Hrvatskoj koja radi na teoriji reprezentacija klasičnih P-adskih grupa. Također, akademik Marko Tadić svojom je strukovnom i organizacijskom djelatnošću dao važan doprinos razvoju Matematičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i organizaciji znanstvenog sustava u Republici Hrvatskoj.
   Obavijest
Zapaženi projekt studenata PMF-MO, Marka Božića i Ivana Gavrana 
   Obavijest
Prof.dr.sc. Dražen Adamović dobitnik je nagrade HAZU za 2012.
   Priznanje Sveučilištu u Zagrebu - Matematika prednjači
 
Tražilica
  

 
Studentski kutak
- Raspored sati
- Obrasci za molbe
- Podaci o plaćanju
- Zdravstvena zaštita tijekom studija
- Polica osiguranja studenata u slučaju nezgode
- Studentske web stranice
- Studentski zbor
- Forum
- Studomat
- X-ice
 
Visual Paradigm

Visual Paradigm provides University of

Zagreb with VP-UML, SDE-NB, SDE-VS
for use in educational purposes,
 offered by the VP Academic Partner Program.
 
BHV Education
 
 
  Copyright, PMF-MO 2005, Powered by Perpetuum Mobile iSite