Hrvatski English
O Matematičkom odsjeku
Osoblje
Studiji
Upisi na PMF-MO
Nastava
Znanost
Središnja matematička knjižnica
Konferencije
Časopis Glasnik matematički
Linkovi
Obavijesti
 
Linkovi
Mapa weba
 
 Okvir za prijavu
Korisničko ime:
Zaporka:
  Zapamti me
  

Raspored diplomskih ispita

Ispiti će se održati od 22. do 26. rujna 2014. prema rasporedu.
   Obavijest studentima
Mole se studenti/ce 2. godine zainteresirani za držanje demonstratura iz kolegija Programiranje 1 da se jave doc.dr.sc. Goranki Nogo.
   Obavijest studentima 2. godine diplomskih studija (oba nastavnička smjera) i 5. godine integriranog studija (nastavnički - matematika i fizika)
Pozivaju se studenti da u srijedu 24.9.2014. dođu na sastanak (u 12.15, predavaonica 110) zbog dogovora oko metodičke prakse iz matematike u osnovnim školama.
   Obavijest studentima koji su završili ili će tokom rujna završiti diplomske studije
Izvrsni studenti zainteresirani za mjesta doktoranada na znanstvenim projektima Hrvatske zaklade za znanost mogu se javiti voditeljima, profesorima Draženu Adamoviću, Andreju Dujelli i Vedranu Krčadincu. Doktorandi su obavezni upisati doktorski studij, a teme njihovog znanstvenog rada i doktorata određene su sadržajem projekata.
   Obavijest o rasporedu održavanja nastave iz kolegija Uvod u visokoškolsku matematiku
Nastava iz kolegija Uvod u visokoškolsku matematiku održavat će se svaki radni dan od 15.09.2014. do 26.09.2014. Prvo predavanje bit će održano 15.09.2014 od 10:00 do 13:00 u učionici 109.
   Uvodno predavanje
Uvodno predavanje za studente 1. godine održat će se u petak, 26.9.2014. u predavaonici 003 na PMF-Matematičkom odsjeku (Bijenička 30). Za studente preddiplomskog studija Matematika uvodno predavanje počinje u 10 sati, a za studente preddiplomskog studija Matematika, smjer nastavnički i integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Matematika i fizika, smjer nastavnički uvodno predavanje počinje u 12 sati.
   Obavijest studentima druge godine diplomskog sveučilišnog studija Matematika i informatika; smjer: nastavnički
Pozivaju se studenti da obavezno dođu na sastanak radi dogovora o pohađanju metodičke prakse. Sastanak će se održati u srijedu, 10.9.2014. u 11:00 u Praktikumu 1.
   Obavijest o diplomskom ispitu

Diplomski ispit za Helenu Jerković održat će se u ponedjeljak, 8.9.2014. u 12 sati u predavaonici 105 pred povjerentvom:
1. Kristina Šorić
2. Mladen Vuković
3. Josip Tambača
4. Zvonko Iljazović (zamjena)

   Natječaj za upis u diplomske studije
Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za upis studenata u prvu godinu diplomskih studija u akademskoj godini 2014./2015. Za diplomske studije PMF-Matematičkog odsjeka dodatne informacije dostupne su ovdje.
   Natječaj za izbor asistenata
Fakultetsko vijeće PMF-a raspisalo je natječaj za izbor suradnika u suradničko zvanje i na radno mjesto asistent iz područja prirodnih znanosti, polje matematika pri Matematičkom odsjeku PMF-a - 3 (tri) izvršitelja. (više)
   Obavijest o jesenskom upisnom roku
Obavještavamo Vas da neće biti jesenskog upisnog roka za upis u prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Matematika i fizika; smjer: nastavnički na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Njegov pogrešno deklariran status u sustavu NISpVU u periodu od 22.7. do 24.7.2014. dogodio se zbog administrativne pogreške. Ispričavamo se zbog nastale situacije.
   Natječaj za upis na poslijediplomski sveučilišni studij matematike 2014./2015.
Natječaj za upis na poslijediplomski sveučilišni studij matematike 2014./2015.
   Obavijest o održavanju kolegija Uvod u visokoškolsku matematiku
Mostni kolegij "Uvod u visokoškolsku matematiku"  namijenjen je studentima preddiplomskog studija matematike, smjer nastavnički, integriranog preddiplomskog i diplomskog studija matematike i fizike te ostalim zainteresiranim studentima, koji su ovaj studij upisali akad. godine 2013/14. ili ranije, a nisu položili neki od matematičkih kolegija prve godine studija.
   Obavijest studentima koji završavaju preddiplomski studij u 2013./14. godini
   Red predavanja za 2014./15.
Objavljen je red predavanja i kalendar nastave za akademsku godinu 2014./2015.
   Upisi u akademsku godinu 2014./15.
Rok za upis studenata preddiplomskih, diplomskih i integriranog studija u iduću akademsku godinu je od 15.-17.7.2014. i od 22.-26.9.2014. Molimo pročitajte važne upute o upisima!
   Dobitnici Rektorove nagrade
Studenti MO PMF Matea Galović i Matko Ljulj, te Hermina Petric Maretić dobitnici su ovogodišnje Rektorove nagrade. Čestitamo! (više)
  

ODLUKU O ISPLATI STIPENDIJE REDOVITIM STUDENTIMA KOJI IMAJU PREBIVALIŠTE NA POPLAVLJENOM PODRUČJU VUKOVARSKO- SRIJEMSKE ŽUPANIJE

ODLUKU O ISPLATI STIPENDIJE REDOVITIM STUDENTIMA KOJI IMAJU PREBIVALIŠTE NA POPLAVLJENOM PODRUČJU VUKOVARSKO- SRIJEMSKE ŽUPANIJE

   Natječaj za dodjelu nagrade za najbolji e-kolegij za akademsku godinu 2013./2014. na Sveučilištu u Zagrebu
Natječaj za dodjelu nagrade za najbolji e-kolegij za akademsku godinu 2013./2014. na Sveučilištu u Zagrebu
   Otvoreni dan Matematičkog odsjeka
Otvoreni dan PMF-Matematičkog odsjeka održat će se u petak, 4.4.2014. s početkom u 10 sati. Pozivamo maturante i učenike trećih razreda da nas posjete na adresi Bijenička cesta 30, Zagreb (POZIV).
   Centar za savjetovanje i podršku studentima

Od početka akademske godine 2013./2014. pri Sveučilištu djeluje Centar za savjetovanje i podršku studentima. Centar pruža usluge studentima u okviru psihološkog savjetovanja, karijernog savjetovanja i informiranja te razvoja akademskih vještina. Uz navedeno pruža se podrška studentima s invaliditetom kroz postojeći Ured. (letak)

   Centar za nelinearnu dinamiku, Zagreb
Aktivnosti i rezultati iz područja dinamičkih sustava istraživača sa PMF-MO i FER-a sada su objedinjeni na web stranici Centra za nelinearnu dinamiku. Sve sugestije ili prijedlozi za dodatni sadržaj su dobrodošli na ovaj email.
   Poziv na natječaj za istraživače u sklopu NEWFELPRO projekta
Novi međunarodni program stipendiranja i mobilnosti za iskusne istraživače - NEWFELPRO je projekt stipendiranja Vlade Republike Hrvatske koji provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Više...
   Pravila participiranja u troškovima studija
Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je na svojoj sjednici 11.6.2013. Dopunu pravila participiranja i Tumačenje pravila participiranja redovitih studenata u troškovima studija. Novi model participiranja i usvojena pravila na PMF-u se primjenjuju od akademske godine 2013./2014. Raniji dokumenti:
   Mirovanje studijskih obveza

Obavijest o mirovanju studijskih obveza i obavijest Zavoda za javno zdravstvo "Dr. A.Štampar" (više).

   Počasni doktorat Sveučilišta u Zadru

Prof. dr. sc. H. Kraljeviću dodijeljen  je počasni doktorat Sveučilišta u Zadru.

  

Prof.dr.sc. Hrvoju Šikiću prihvaćen prestižni znanstveni projekt

Znanstvenom projektu pod nazivom A stochastic model of eye lens growth with implications for cortical cataract formation, koji  pripada okviru FP7-PEOPLE-2013-IOF Europske Komisije, grupi Marie Curie Actions - International Outgoing Fellowship, koji je predložio prof.dr.sc. Hrvoje Šikić, odobreno je financiranje. Radi se o trogodišnjem projektu (2014. -2017.). Prve dvije godine bi prof. Šikić trebao provesti na School of Medicine, Washington University in St Louis u SAD-u. U konkurenciji je bilo preko 1200 znanstvenih projekata iz EU (sva znanstvena područja su uključena), od kojih je oko 950 prešlo prag, a odobreno je financiranje oko 150 projekata (dakle, oko 12% najbolje ocijenjenih). Navedeni projekt prof. Šikića je ocijenjen s 95,2 (na skali do 100), što ga svrstava među 3% najviše ocijenjenih projekata ove godine To je prvi projekt takve vrste dobiven na PMF-u.

   Obavijest
Prof.dr.sc. Slobodan Ribarić, redoviti profesor Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu i dugogodišnji predavač na Matematičkom odsjeku, dobitnik je zlatne plakete "Josip Lončar", koja mu je dodijeljena povodom dana FER-a za akad.god. 2012./13. za značajno unapređenje nastave Računarstva, istraživanja u području raspoznavanja uzoraka i računalnog vida, te doprinosu međunarodnoj prepoznatljivosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Više...
   Obavijest
Studentica PMF-MO Anamarija Fofonjka dobitnica je prve nagrade, a student Ante Pocedulić dobitnik je duge nagrade, "Ericsson Nikola Tesla" za radove studenata iz područja telekomunikacija za akad. god. 2012./13. Više...
   Državna nagrada za znanost profesoru Pavlu Pandžiću
Prof. dr. sc. Pavle Pandžić dobitnik je državne nagrade za znanost za 2012. godinu.
Državne nagrade za znanost dodjeljuje Republika Hrvatska za iznimno važna dostignuća u znanstveno-istraživačkoj djelatnosti, za proširenje znanstvenih spoznaja i za znanstvena ostvarenja u primjeni rezultata znanstveno-istraživačkog rada koja su postigli znanstvenici, istraživači i znanstveni novaci.
   Nagrada akademiku Marku Tadiću
Akademiku Marku Tadiću, redovitom profesoru Prirodoslovno-matematičkog fakulteta dodjeljena je nagrada Andrija Mohorovičić za njegov dugogodišnji znanstveni i nastavni rad kojim je dao velik doprinos razvoju matematike na Sveučilištu u Zagrebu i njenom ugledu u svijetu, a posebno značajan rezultat tog djelovanja je današnja snažna grupa matematičara u Hrvatskoj koja radi na teoriji reprezentacija klasičnih P-adskih grupa. Također, akademik Marko Tadić svojom je strukovnom i organizacijskom djelatnošću dao važan doprinos razvoju Matematičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i organizaciji znanstvenog sustava u Republici Hrvatskoj.
   Obavijest
Zapaženi projekt studenata PMF-MO, Marka Božića i Ivana Gavrana 
   Obavijest
Prof.dr.sc. Dražen Adamović dobitnik je nagrade HAZU za 2012.
   Priznanje Sveučilištu u Zagrebu - Matematika prednjači
 
Tražilica
  

 
Studentski kutak
- Raspored sati
- Obrasci za molbe
- Podaci o plaćanju
- Zdravstvena zaštita tijekom studija
- Polica osiguranja studenata u slučaju nezgode
- Studentske web stranice
- Studentski zbor
- Forum
- Studomat
- X-ice
 
Visual Paradigm

Visual Paradigm provides University of

Zagreb with VP-UML, SDE-NB, SDE-VS
for use in educational purposes,
 offered by the VP Academic Partner Program.
 
BHV Education
 
 
  Copyright, PMF-MO 2005, Powered by Perpetuum Mobile iSite