Državne stipendije u STEM područjima znanosti

Od ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje državne stipendije u STEM područjima znanosti.

U okviru prirodoslovnog područja, državne STEM stipendije se dodjeljuju i studentima preddiplomskih studija Matematika i Matematika, smjer nastavnički te integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Matematika i fizika, smjer nastavnički. Kandidati za dodjelu stipendije su studenti prve tri godine studija, koji su do prethodne akademske godine stekli najviše 120 ECTS bodova.

Za studente prve godine stipendije se dodjeljuju na temelju broja bodova ostvarenih na ispitu državne mature iz matematike, a za studente viših godina na temelju prosjeka ocjena i broja ostvarenih ECTS bodova iz predmeta propisanih nastavnim programom studija i koji se ubrajaju u ECTS bodove potrebne za završetak tog studija.

Detalji se mogu naći na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja (https://mzo.hr/hr/rubrike/drzavne-stipendije)

Važno:  U procesu dodjele stipendije, Ministarstvo će kontaktirati studente preko adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr, pa je bitno da studenti redovito prate elektroničku poštu (https://webmail.studenti.math.hr), jer u suprotnom mogu izgubiti pravo na stipendiju. 

Go to top