Poziv na sudjelovanje u natjecanju Master the Mainframe 2016

IBM poziva sve zainteresirane studente da sudjeluju u svjetskom studentskom natjecanje Master the Mainframe 2016. Master the Mainframe je natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva na z System infrastrukturi i otvoreno je za sve studente bez obzira na prethodno znanje i iskustvo o Mainframe-u. Ove godine Hrvatska se natječe sa studentima iz Poljske, Češke i Mađarske u osvajanju glavne nagrade iPad 2 Air.

Zašto se prijaviti?

  1. Nije potrebno NIKAKVO iskustvo o Mainframe-u.
  2. Nakon svake završene faze se osvajaju vrijedne nagrade, a GLAVNA NAGRADA je iPad 2 Air.

Kada natjecanje počinje i završava?
Natjecanje je započelo i traje do 31.12.2016.

Faze natjecanja:
Faza 1: Osnove. Uvod u osnovne pojmove, kako koristiti korisničko sučelje i bolje upoznavanje s tehnologijom i IBM Bluemixom. (cca. 250 nagrada)
Faza 2: Praktično iskustvo. Sudjelovanje u razvoju aplikacija kroz različite operacijske sustave koji koriste C, Java ™, COBOL, assembler, Rexx ™, Linux® na z Systems, z/VM®, z/OS®, z/TPF i još mnogo toga. (cca. 10 nagrada)
Faza 3: Svjetski izazovi. Iskoristi vlastitu kreativnost i z vještine sa svrhom rješavanja složenijih stvarnih poslovnih/tehničkih izazova. (5 nagrada)

Princip natjecanja je da se nakon svake završene faze prelazi u drugu fazu s novim izazovima. Fokus je na brzini i točnosti rješavanja nagrada. Nakon uspješnog završetka pojedinih faza najboljih cca. 10 natjecatelja biti će nagrađeni nagradama bez obzira žele li se i dalje nastavljati natjecati. Glavna nagrada nakon svih izazova je iPad 2 Air i osvojit će je 5 najboljih studenata.

Prijave za natjecanje se primaju na http://ibm.co/2fqcsWX.

Više informacija možete pronaći na službenoj stranici natjecanja ili na Facebook stranici.

Go to top