Radionica za doktorande "Kako kvalitetno prezentirati znanosti u medijima?”

Pozivamo doktorande da se prijave na radionicu koja će se održati u dva termina 1. prosinca 2014. i 12. siječnja 2015. od 9:00 do 13:00 sati u prostorijama Sveučilišta u Zagrebu, Zvonimirova 8, soba 301. III.kat.

Svaki znanstvenik će prije ili kasnije biti u prilici prezentirati svoj rad. Kako od svih rezultata, projekata i informacija koje su nam osobno važne odabrati one koje će najbolje prezentirati naše istraživanje publici u kratkom zadanom vremenu? Kroz nekoliko praktičnih vježbi naučit ćete kako dobro strukturirati poruke, odvojiti bit od detalja i prilagoditi se različitim ljudima u publici. Strah od javnog nastupa najraširenija je fobija današnjice. Postoji više tehnika kojima se ljudi pokušavaju riješiti treme, a neke od njih upoznat ćete na ovoj radionici.

Voditelj radionice dr.sc. Marko Košiček je kemičar koji istražuje svijet temeljnih biomedicinskih znanosti. Diplomirao je i doktorirao kemiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a trenutno je zaposlen na Zavodu za molekularnu medicinu Instituta Ruđer Bošković gdje istražuje utjecaj lipida na razvoj Alzheimerove bolesti.
Već dugi niz godina aktivan je na području popularizacije znanosti. Sudjelovao je kao predavač, voditelj radionica ili popularno-znanstvenih predstava na mnogim popularno-znanstvenim događanjima poput Festivala znanosti, Smotre sveučilišta, Znanstvenog piknika, Otvorenog dana Instituta Ruđer Bošković, Noći istraživača… 2008. pobijedio je na međunarodnom natjecanju Laboratorij slava (FameLab) trominutnom prezentacijom pod naslovom Biokemija ljubavi, a od tada sudjeluje u realizaciji Laboratorija slave i srednjoškolske inačice natjecanja – Školski laboratorij. Zahvaljujući FameLabu prošao je brojne edukacije iz komunikacijskih i medijskih vještina, a dodatno medijsko iskustvo stekao je kroz rad na Hrvatskoj radioteleviziji gdje od rujna 2014. vodi i uređuje znanstvenu emisiju Treći element.
Svoja iskustva dijeli s drugima kroz predavanje i radionice koje je do sada održao za različite skupine znanstvenika i studenata (Mladi istraživači, eStudent, Ćumez, Consol, FameLab, Institut Ruđer Bošković), ali i za srednjoškolce. Još od studentskih dana član je tima koji priprema srednjoškolce za Međunarodnu kemijsku olimpijadu te sudjeluje u radu Ljetne škole znanosti (Summer School of Science) kroz Društvo za edukaciju van okvira čiji je jedan od utemeljitelja.

Broj mjesta je ograničen.

Molimo prijavnicu putem linka ispunite najkasnije do 25. studenog 2014. : http://goo.gl/forms/Rh6AtB42kS

Poziv i prijavnicu možete vidjeti i na stranici projekta: www.modoc.hr

Go to top